acara lumba-lumba

saya mohon maaf andai beberapa hari ini
saya tidak dapat membalas @ muncul di blog anda
kerana saya akan bercuti untuk mengguruskan urusan mendirikan masjid & acara menyunting
saya juga terlalu sibuk dengan urusan opis sehingga saya tidak tahu apa yang saya lakukan


kadang2 macam blur je & tidak tahu hendak lakukan apa
mungkin kerana bahang itu semakin dekat
membuat saya agak gabra ~ saya agak cepat gelabah 🙂

tambahan wabak disunting di kejiranan saya
sekarang semakin merebak
rupanya bukan dalam rumah saya sahaja yang akan ada acara menyunting
tapi beberapa bunga dikejiranan juga akan disunting
tapi itu saya tidak kisah~terpulangla pada diaorang nak bertunang berapa ramaipun
malahan saya turut gembira

tapi yang buat saya agak tidak selesa
terdapat beberapa insan ni ~ insan ni bkn my family
seperti berlumba-lumba untuk berlawan
berlawan wang hantaran siapa yang paling tinggi
tolonglah..saya paling benci terlibat dalam acara seperti ini
saya cuma berminat dalam acara lumba lari je
saya bukan barang untuk dijual okeh

itu sebab saya tidak suka inform awal2
mengenai wang hantaran,

tu belum lagi nak banding-bandingkan
benda lain ~ etc : baju,barang hantaran & apa entah lagi yang nak dibandingkan
saya memang rimas berada dalam situasi begini

notakuku : saya pelik kenapa hantaran selain makanan dikatakan membazir ~ blur saya semakin blur

Advertisements

15 Responses to “acara lumba-lumba”

  1. ~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ Says:

    hi sis~
    yeker? lor jangan gabraa relaqqq..
    tulaa eeii mmg pun sedara saya pun cam ghitu juge.. nape dorang nak banding2 kan ea..? sibuk butul la..
    dorang ni mmg takleh tgok org senang skit…
    dala sis biarlaa dorang yang penting sis kawen dengan hepinya tau.. gud luck!!

  2. berry Says:

    hi atiqah
    besela mansia atiqah
    smua yer xmolek d mata d’org
    y plu wat
    pekak kan tlinga je
    nsbla family xcamtu
    juz insan ttentu je y tbabit je..heee:D
    tens ya atiqah
    smg atiqah pon hepi ngan wddg atiqah y akn dtg..:D

  3. ungu violet Says:

    abaikan cakap2 orang 🙂

  4. berry Says:

    ni saya sokong

  5. Nurulhuda Says:

    xper berry..ade kita kesah hal umah tangga dorg..? cebukk jer dorg neh.. owh, cik berry wat cool okeh.. yg penting kita epi.. yang penting kita bahagia…

    p/s : kita lebih mengetahui apa yg kita kehendaki..

  6. berry Says:

    tens nurul
    kdg pening gak kpl ni klu ikt kata d’org
    nsb mak ayh n bro mberi ruang tuk sy y wat kptsn sndiri
    .
    .
    tp mslh yer der insan y tlbh over plak
    aleh2 dia lpskn tgn camtu je

  7. Nurulhuda Says:

    cakap kencang jer org tuh eyh berry… ceehh!!

  8. .t e n t a n g.n a n i e . Says:

    berry lalink,
    .
    .
    namo tensen-mensen k !
    tarik napas dalam2..
    phiuuUHh.. ;p
    .
    nt nani mandikan bungee cik berry neh..bagi cenyumm jerr..hee pedulik jer owg2 kelilin tu..biar kte happy ngn hari kte..wahhh!!
    .
    kte wat hal kte sendirik2 jer…k dear..gud luck for ur comin ‘sunting day’ hehe

  9. berry Says:

    NURULHUDA
    2la..kang kte luahkn
    kt derhaka plak
    xpela..kte cool je 😀

    NANIE
    kte tgh sbr ni nanie
    klu xsbr kang..len plak jd
    .
    .
    kte sntiasa senyum sb xmow tnjuk ktensenan diri ini..kang ilang plak seri..cewwah..:D
    .
    .
    tens nanie
    2la skun kte dgr ckp my family je
    y len sile ke tepi skit..heee 🙂

  10. MyAishah Says:

    tumpang kasik pendapat ye…..
    macam kat kawasan umah saya pon sama…
    sibuk nak tau amik bridal mana…
    baju bape pasang??
    duit hantaran amik dulu ke??
    dah bla.. bla… bla….
    membosankan kan??

  11. berry Says:

    oh really?
    wah camtu skali yer
    tp mmg btul
    time kazen sy pon der some1 y sbuk2 nk tau..

  12. .t e n t a n g.n a n i e . Says:

    tah..sukati kte la nx wat cne pon kan?kan?sebokk jer..nt nani debik sowang2 baru toa[tetbe mengganas..hehe]
    .
    .
    buat dunno jer..muahs

  13. berry Says:

    garang yer cik nanie
    tp kte mmg hot gak la psl pkra ni
    herm..ssh tul nk puaskn at smua phak
    ni blum wddg
    kang sy wat kat bulan..jnuh plak nk dtg..hikhik =)
    .
    .
    btul 2 nanie
    skun ni kte wat dunno je
    layannnnzzz :8P

  14. .t e n t a n g.n a n i e . Says:

    hihi tu bawu kenduwi bertunang ea..
    tula namanya darah maness…hee cm nani darah manesss..hik..mana2 pergi sti de semut mengurung..hehe..
    .
    .
    btw.slamat bertunang berry!~

  15. ♥ berry Says:

    2 la nanie =)
    gatai tul en.semut ni..hihi
    hope spjg btng ni xdela cbrn y besa
    kdg2 der gak rs tkt nk btng
    sb org kt bnyk cbran y akn dhadpi
    .
    .
    TENS A LOT NANIE!!! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: