Archive for the ‘friend’ Category

tawen

December 18, 2008

SeLamAt PeGanTin BarU

FarAh & HaFiz
14.12.08
SeMoGA BeRBahGia HinGgA Ke AkhiR HayAt
=D
Advertisements

maaf

December 3, 2008

tempat : dalam bilik,atas tilam
masa : pada satu petang
reaksi : berguling seperti blue hyppo

Masa lepak-lepak dengan seorang teman rapat yang teramat rapat

saya membuat rancangan tidak terperinci dengan memberi idea untuk bercuti,tidak kirala di mana-mana
tapi dalam fikiran saya mahu ke Terengganu @ cameron hingland kerana saya mahu mencari memoir silam di sana
tapi ayat yang dia balas adalah seperti ini

“yelah tu ko,ko dh bertunang mesti susah nak outing dengan ko.Manetau sikit-sikit kena halang”

“InyaAllah pekara itu tidak akan terjadi,saya tetap saya okeh”

***********************

saya tahu ramai yang beranggapan kalau sudah menjadi milik orang,kawan kita akan turut hilang dari kita
kenapa saya berkata bergitu? sebab saya turut berfikiran seperti itu
kenapa saya berfikiran seperti itu?kerana saya sudah mengalaminya
kebanyakkan (tidak semua ya) kawan saya yang sudah menjadi tunangan @ isteri some1
dia akan menyepi tanpa sebarang sms @ pun hanya akan mencari bila memerlukan teman untuk membuat sesuatu yang dia tidak mampu lakukn kerna tunangnya tiada
kadang-kadang SMS akan berkunjung bila dia mahu mengundang ke majlis pertunangan @ perkahwinan untuk menjadikan saya peneman a.k.a flower girl
atau memberi mssg kerana memerlukan seorang teman untuk bertandang ke 1 majlis perkahwinan seorang teman
@

saya tahu bila si gadis sudah menjadi isteri @ tunangan orang
dia perlu menjaga adab-adab kelakuan dan perlu menggurangkan aktiviti yang dilakukan sebelum disunting a.k.a di booked
saya bukan mahu “teman” saya berkelakuan tidak senonoh
cuma 1 pinta saya,janganla berubah hati dalam persahabatan ini
kerna setiap masa & detik dalam hidup ini kita sentiasa memerlukan KELUARGA & SAHABAT
cubala anda fikir,semasa majlis pertunangan @ perkahwinan anda
siapa yang anda nantikan?
@
saya tahu mesti akan ada yang berkata
saya cuma tahu berkata-kata sahaja sebab saya tidak menjadi hak milik orang lagi
Insya’Allah,selepas saya disunting a.k.a di booked
saya akan tetap seperti dulu
saya sentiasa berdoa agar hati saya kepada teman-teman akan tetap seperti dulu
kerana hidup saya akan terasa kosong tanpa insan bernama teman
dengan teman kita akan berkongsi segala- 🙂
saya sentiasa merindui sahabat-sahabat saya
@
**saya memohon maaf andai entri ini menguris a.k.a membuat anda terasa 😀

one heart

December 3, 2008

Rancangan yang sangat saya gemari time remaja a.k.a budak sekolah
ditayang semula tp dalam season baru
jalan ceritanya pun sudah matang
pelakon-pelakonnya pun sudah memegang watak dewasa
bukannya budak sekolah seperti saya dahulu
tidak silap saya season 1, 5 @ 6 tahun dahulu
rupanya sudah memasuki season 5
selama ini saya telah terlalu sibuk mencari ilmu & beberapa tahun itu saya telah meninggalkan rumah termasuk my lovely tb
pada tahun ini saya berkesempatan untuk mencari memoir saya semula
bila tengok cerita ni, saya sedikit touching kerna jalan cerita episod pertama ini seperti kehidupan saya sekarang yang amat merindui zaman seperti dahulu & teringin untuk kembali ke zaman itu
Ya,saya amat merindui zaman sekolah
tambahan kepada seorang teman yang sentiasa saya rindui
hampir 6 tahun kami tidak bertemu
~one tree hill

“aku still lg contact ngn ayu. dia skrg kat bangi. anak dia pun dah besar 3thn xsilap aku.raya baru ni aku ade beraya umah dia & dia cakap ko ade pos kad raya tapi takde kasi alamat & no. phone so mcmne dia nak call ko?? ko bila nak kawin? skrg kje aper? abang ko dah kawin lom> klu ko nak tahu ayah ayu dah meninggal sebelum aku kawin lagi.. kira dah lama gak lah..”

Form : Teman
Posted : 11/30/2008 12:03 am

**saya terima mssg ini daripada seorang teman melalui FS**



tapi ketahuila teman
saya sentiasa bertanya mengenai dia melalui teman sekolah kita
mengenai dia sudah berkahwin,mempunyai anak & ayah dia sudah tiada
sudah lama saya ketahui
saya rasa sebak sangat kerana dia masih m’ingati saya
tapi saya seperti belum bersedia untuk berjumpa dengan dia
sedangkan sudah lama saya mencari dia

big congrates dear

December 1, 2008



dunia baru

November 21, 2008

pagi tadi masa on the way ke opis

saya dapat sebekas kek coklat..memang nyummy la 😀
kek coklat ni diberi oleh seorang kenalan saya tapi saya panggil kakak la.kek coklat akak ni memang sedap..punyala opismate dia suh buat kek coklat tuk dibawa ke opis.
cara kami berkenalan pun secara tidak sengaja dan dia tinggal berdekatan dengan rumah saya

saya amat tidak sangka + bercampur teharu sebab kenalan baru saya ini mengingati saya & menghargai saya 😀
suka2 sangat…:)
bekas kosong ni,saya masih tak tahu nak balas dengan apa sebab saya takut masakan saya xsedap lor 😀
btw,saya sebenarnya sebelum ini tidak pernah mempunyai kenalan yang berumur 30+++ so saya agak kekok bila berbual dengan dia tapi saya amat terharu kerana dia menghargai saya sebagai kenalan baru
saya berharap saya akan lebih banyak kenalan sebab saya memang suka berkawan cuma saya agak pemalu untuk memulakannya :D~~
***kek coklat yang memang sedap***
sejak akhir ni,kalau korang perasaanla kan..saya suka tukar layout kan?
sori la kalau buat korang pening dengan kerja-kerja saya yang tak berfaedah ini 🙂
bukan apa selagi saya tidak berpuas hati dan tidak rasa apa yang saya mahu,selagi itu saya asyik tukar layout ni.
buat masa sekarang,saya berpuas hati la dengan layout ini :D~~~xtau la kalau pasni saya akan tukar lagi 🙂
***ep weekend 😀 ~~~da..mau pulang sudah [opssss….pengaruh olivia]

sweet sour

November 17, 2008
15.11.2008



hepi bzday 2 my lovely fwen MAS..sronok negok muke cik mas bseri2 & tmbhn bl negok dia malu2 kucin bl “kantoi”. ape2pn sy ucpnkn smg dia dpnjgkn umu n d mrhkn rezeki sll. LOVE u bebeh :>


16.11.2008
Al-fatihah untuk some1 y prnh btakhta d ati saya & prnh mbuat idup sy sepi n gelap stlh pemergiaannya. Semoga rohnya dtmpatkn dengan org2 y beriman.Sy akn trus mgingati awk sbgai teman & insan y prnh btakhta dhati ini.
saya bersyukur kehadrat-Nya kerana telah menggantikan dengan insan yang sedia menerima saya seadanya & banyak bersabar dengan pelbagai ragam saya 🙂

Adakah produk penjagaan AG2000 sngat bagus?

geng pondok&cyber

November 13, 2008

geng pondok2 n masak2 sy tyme kecil dh nk kahwin hujung bln ni.

tak sangka kawan y main masak2, main anak patung dan main sorok2 akan berkahwin..so sweet 😀
ms kecil sdh blalu..sekarang dia akan menjadi isteri kepada seseorang..
tiada lagi masak olok2,anak2 patung dan emak olok2.Dia mmg suka sngt jd emak2 tp skrg dia akan melakukn semua ini secara realiti..

Sayang ya, saya xdpt follow mak sy pgi ke pahang tuk menghadiri perkahwinan dia.

Lgpn tyme 2 saya kerja.wddg dia ari kerja tp school oliday la.
ape2pun ucpn taniah yang tidak terhingga buat NINI [coklat nini ] n husband 😉

@@ geng superp0wer
Pagi tadi smpai opis ada sekeping kad cantik y dberi o bos. Rupa2nya wddg card,datangnya dari kawan yang saya kenali melalui alam cyber.xsngka sngt dia msh sudi mgundang sy ke majlis perkahwinannya.
Teharu sngt…b4 dat, mmg dia ada crt psl psiapn dia n mgundang ke majlis pkhwinan dia tp sy dh inform y xdpt hadir sb jauh sngt. Xsngka dia still poskan card y tantek ni :> tens ya wawa
Wawa ni orang Melaka n husband dia plak org kedah..kutub utara, kutub selatan gitu 🙂
Ingat sy boleh pergi blah laki tp date yer sm ngan cousin sy nikah plak btw sy akn cuba tuk mlompat ke “Pendang” 🙂

*maaf xdpt display isi dlm krn ada sbb2 y ttentu 😉

About Me Myspace Comments

tagged by farah

November 12, 2008

More Cute Comments hi5

TENS farah coz tag sis.besh gak mlyn tag y dberi oleh membe2 blog tp besela cuma cpt @ lmbt je sy akn wat. besela bl bkeje, bz skit. kena siapkn keje dulu br leh online 😀

here are the rules:-
1. List these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog.
3. Tell 6 unspectacular quirks on yours.
4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
5. Link the person who tagged you.
6. Leave a comment for each blogger.

7 facts about me:-

i love graphic n art ~ love so much
i only have one sibling ~ my bro
saya amat sayangkan kawan2 saya ~ love so much
saya bermata 4 ~ lor
saya lbh sukakan kaler terang
saya amat teruja bl melihat baby :’)
saya suka benda @ barang2 y cumel2 & cute ~ i love cartoon

unspectacular quirks about me:-

saya x suka sp0rt kecuali acara padang & badminton ~ 2 saya mcm d0raemon 😀
saya x suka d anggap sbgai ank bongsu ;D
saya takut pd tikus termasuk kaum kerabatnya,”hamster” kecuali mickey n minnie 😛
saya akan lbh rajin stdy @ siapkan “work” bl sy sedih
saya akn mbaca magazine,comic,novel @ etc bmula dr blkg ~ kecuali paper exam!!!
saya lbh suka makan laksa dgn kicap ~ pelik?? tp benar

7 people to tag :-
– wizza
– bungaditepijalan
– karina
– nurulhuda
– eedany
– nano
– onniey

About Me Myspace Comments

date

November 7, 2008

Emo Comments For Hi5

berlagu2 rancak plak perut ni
lapo yer…
mengenangkan der date arini
so time brfst beli simple2 je [b4 dat beli scara mborong]

opss..bkn date ngan mata air ya
date ngan membe
sy der order shawl dr dia
baik tul tuan empunya shawl ni
sggup nk hntr sndiri drpd d’poskan
tens ya..

patla berlalu oh cik masa
sb dh janji nak jupe pkl 1.00 pm

About Me Myspace Comments

shoutbox..oh shoutbox

October 24, 2008
kepada sesiapa yang ada meninggalkan message dekat shoutbox oggix sebelum ini
i’m so sory coz tak dapat detect message yang anda tinggalkan tu
dah 3 hari shoutbox ni sick….yeye je sy ni :>

sori ya..sekarang sy sudah tukar shoutbox len,wlaupun y ni xs’cute [mrosakkn bhs tul sy ni] yang sebelum ni tapi saya tengok membe2 bloggers y pakai shoutbox ni xdop plak prob cam jam ke..
slalu nak upgrade ke..bila jadi camni
ia telah mbantutkan sy nak bchitchat ngan blogger len tau

xmow tputus talian lor coz sy suke berkwn ngan membe2 bloggers y slalu alert,caring ….& sweet :>

About Me Myspace Comments