Archive for the ‘memory’ Category

one heart

December 3, 2008

Rancangan yang sangat saya gemari time remaja a.k.a budak sekolah
ditayang semula tp dalam season baru
jalan ceritanya pun sudah matang
pelakon-pelakonnya pun sudah memegang watak dewasa
bukannya budak sekolah seperti saya dahulu
tidak silap saya season 1, 5 @ 6 tahun dahulu
rupanya sudah memasuki season 5
selama ini saya telah terlalu sibuk mencari ilmu & beberapa tahun itu saya telah meninggalkan rumah termasuk my lovely tb
pada tahun ini saya berkesempatan untuk mencari memoir saya semula
bila tengok cerita ni, saya sedikit touching kerna jalan cerita episod pertama ini seperti kehidupan saya sekarang yang amat merindui zaman seperti dahulu & teringin untuk kembali ke zaman itu
Ya,saya amat merindui zaman sekolah
tambahan kepada seorang teman yang sentiasa saya rindui
hampir 6 tahun kami tidak bertemu
~one tree hill

“aku still lg contact ngn ayu. dia skrg kat bangi. anak dia pun dah besar 3thn xsilap aku.raya baru ni aku ade beraya umah dia & dia cakap ko ade pos kad raya tapi takde kasi alamat & no. phone so mcmne dia nak call ko?? ko bila nak kawin? skrg kje aper? abang ko dah kawin lom> klu ko nak tahu ayah ayu dah meninggal sebelum aku kawin lagi.. kira dah lama gak lah..”

Form : Teman
Posted : 11/30/2008 12:03 am

**saya terima mssg ini daripada seorang teman melalui FS**



tapi ketahuila teman
saya sentiasa bertanya mengenai dia melalui teman sekolah kita
mengenai dia sudah berkahwin,mempunyai anak & ayah dia sudah tiada
sudah lama saya ketahui
saya rasa sebak sangat kerana dia masih m’ingati saya
tapi saya seperti belum bersedia untuk berjumpa dengan dia
sedangkan sudah lama saya mencari dia

Advertisements

dunia baru

November 21, 2008

pagi tadi masa on the way ke opis

saya dapat sebekas kek coklat..memang nyummy la 😀
kek coklat ni diberi oleh seorang kenalan saya tapi saya panggil kakak la.kek coklat akak ni memang sedap..punyala opismate dia suh buat kek coklat tuk dibawa ke opis.
cara kami berkenalan pun secara tidak sengaja dan dia tinggal berdekatan dengan rumah saya

saya amat tidak sangka + bercampur teharu sebab kenalan baru saya ini mengingati saya & menghargai saya 😀
suka2 sangat…:)
bekas kosong ni,saya masih tak tahu nak balas dengan apa sebab saya takut masakan saya xsedap lor 😀
btw,saya sebenarnya sebelum ini tidak pernah mempunyai kenalan yang berumur 30+++ so saya agak kekok bila berbual dengan dia tapi saya amat terharu kerana dia menghargai saya sebagai kenalan baru
saya berharap saya akan lebih banyak kenalan sebab saya memang suka berkawan cuma saya agak pemalu untuk memulakannya :D~~
***kek coklat yang memang sedap***
sejak akhir ni,kalau korang perasaanla kan..saya suka tukar layout kan?
sori la kalau buat korang pening dengan kerja-kerja saya yang tak berfaedah ini 🙂
bukan apa selagi saya tidak berpuas hati dan tidak rasa apa yang saya mahu,selagi itu saya asyik tukar layout ni.
buat masa sekarang,saya berpuas hati la dengan layout ini :D~~~xtau la kalau pasni saya akan tukar lagi 🙂
***ep weekend 😀 ~~~da..mau pulang sudah [opssss….pengaruh olivia]

sweet sour

November 17, 2008
15.11.2008



hepi bzday 2 my lovely fwen MAS..sronok negok muke cik mas bseri2 & tmbhn bl negok dia malu2 kucin bl “kantoi”. ape2pn sy ucpnkn smg dia dpnjgkn umu n d mrhkn rezeki sll. LOVE u bebeh :>


16.11.2008
Al-fatihah untuk some1 y prnh btakhta d ati saya & prnh mbuat idup sy sepi n gelap stlh pemergiaannya. Semoga rohnya dtmpatkn dengan org2 y beriman.Sy akn trus mgingati awk sbgai teman & insan y prnh btakhta dhati ini.
saya bersyukur kehadrat-Nya kerana telah menggantikan dengan insan yang sedia menerima saya seadanya & banyak bersabar dengan pelbagai ragam saya 🙂

Adakah produk penjagaan AG2000 sngat bagus?

bl dh bosan

October 13, 2008

smlm tngah ngemas2 wadrobe dlm bilik
tpndgla sekor ank bear ni..bear ni mmg bnyk myimpn memory kat sy sb ni present ms majlis ppisahan bdk class ~~~visual art~~~

ms wat mjlis mkn2 ni der la balance so sy n bbrp org membe bspakat nk bli something y leh kami smua simpan smpai bla2..tp xtaula skun d’org msh smpan @ x..
sy slaku bdahari y mmg sinonim bab2 mmegang duet dr sek rendh lagi pn suggest bagi souvenir teddy bear sb bnda alah ni cute n dak laki plak kmi bg key chain bear tp xsngke der bbrp org dak laki class kmi jatuh cinta kat bear2 y kami beli ni..so der la gak bdak laki y dpt bear..smpai bbrp org lecturer sy pon bkenan n mmujuk kami tuk spy mnukar hadiah d’org ngan bear ni..sy awl2 lg dh sorokkn tddy bear ni..

bosan2 duk mgemas sy pon mdress-up n click2 pic bear ni…btw,bear y sy ada xdop nama glran sb klu sy ltak pon nnt sy akn lupa jg…hurmm..diri smkin tua tp prangai cam bdk2 plak sy ni.nk wat gane~~~layan je la…


suke tak stail ni?klu suke angukkn kpl..sy taw mst rmai y hot ngan stail ni kan..mmg cantek n nmpk kemas je~~sy skun cam dh Free Basic Smileysjatuh ati je kat stail curry puff ni~~puff sleeve~~asl tgok je magazine,paper,tb ~~tv~~ @ etc der je pic about puff sleeve msti dok tenung je..bkn yer bleh timbul bj tu dpn mata pown…cam xsbr je nk wat stail ni kat baju tuttt…..brangan tol sy ni…jgn lyn sngt per sy tulis ni ya..mrapu je lbh