Archive for the ‘family’ Category

menahan mata&perasaan

November 24, 2008


b4 dat pernah teman membe berdetin tapi semalam follow abang berdetin
kitaorang berjalan sakanla semalam tapi tempat yang kitaorang pergi pun tempat dah biasa pergi
cuma bawa orang baru jela~bakal SIL
my bro duk mengusik saya sebab dia dapat detin ngan tunang dia
rasa nak muntah tiap masa~~hahaha…asyik kata berbulula 2 [maksud yer jeles]
tak langsung…eyarkkkk…hahahahaa :8P
ikutkan memang tak mau ikut tapi saya tetap di paksa untuk follow diaorang
nak tak nak terpaksa tahan kegelian tekak..heheee:)
pe lagi kalau dah bawa saya berjalan
so kena belanja makanla,semalam saya memang asyik nak makan je
buka je mata, bro dah suh bersiap
ayat pertama yang keluar~mahu bfst dulu 😀
pastu kitaorg dibawa oleh ayah pergi jalan kat Rope Walk ~ tempat berniaga yang terkenal di Penang.Xtaula kat negeri lain ada @ x..dah penat @ exercise kan kaki. kitaorang menuju puncak..opss 🙂 menuju ke tempat lain.
bajet yer nak pergi sure heboh la tapi tak kesampaian sebab tersinggah kat tapak Karnival Usahawan & kakipun dah penat tp perut tak penat lagi..sebelum tu nak pergi rumah pak menakan [bapa saudara] tapi diaorang 1 family xde~dya laling 🙂

selepas hantar ayah balik. Kitaorang sambung lagi ronda2,bajet nak pergi Queensbay tapi besela buah hati bro nak makan laksa batu feringghi.Nasib dah lewat so pergi Padang Kota jela..~~sayapun dah tak berdaya sebab saya dah tergoda tengok Mr.Mcd dekat Gurney
Tapi tak jadi makan Mcd sebab saya tergoda pula dekat Char keow teow [saya selalu fail eja benda alah ni]usahasama seorang artis tapi kurang urmm..malam ni baru nak pergi ke tempat yang urmmm 🙂
balik ke seberang kitaorang naik feri.tau je la kalau bawa kereta naik feri,tahan panas jela tapi hari tu tak ramai penumpang
takpela sekali sekala bawa orang jauh merasa naik feri 🙂


dah perut pun kenyang time tuk tengok wayang pula…my bro & tunang dia nak negok James Bond, oleh kerana tidak mahu menganggu diaorang..saya pilih tuk tengok SELAMAT PAGI CINTA sorang2..:)~~dah orang belanja..jangan malu2 nak tolak pulakkan
lagipun teringin nak tengok sebab ada FAZURA~~ lagipun suka tengok cara dia berlakon.
Film ni bolehla layan tapi nak kata sedih tak la sebab macam tak berapa kuat story dia ~ sori..:) saya layan je la. orangpun tak ramai so tempatpun banyak kosong & leh la layan tido~~xlah 🙂 saya tengok sampai habis ok

sampai rumah pun dah lewat malam..bersihkn diri,solat & iron baju tuk keja.pastu apa lagi layan tidurla.Nasibla pagi tadi saya tak termakan hasutan syaitan 😛 tuk ponteng kerja…heeeee 😛

sori entri harini panjang dan membosankan 🙂

Advertisements

brosayaSIL

November 22, 2008

Untuk beberapa hari ini, aktiviti saya akan penuh dengan menjadi peneman a.k.a penyibuk orang “berdetin”
mcm zaman dulu2 pulak bila berdetin bawa adik..macam tu la saya akan lalui dalam beberapa hari ini
di mana saya akan meneman abang saya tuk berdetin
penat lor…btw,fiance a.k.a bkl SIL saya akan datang ke Penang harini
so dengan tidak rasminya, saya akan menemani bakal SIL saya & menjadi peneman tidurnya untuk beberapa hari [saya dilantik o my bro bkn penyibuk sdn bhd]
apa2hal diorang pergi mana mesti bawa saya kecuali time saya kerja
time malam bila keluarpun diwajibkn bawa saya
sok saya akan jadi penyibuk diorang tuk berdetin
nak buat macamana,nak detin dengan mr.yob
Mr.yob jauh sangat so menyelik dengan orang berdetin pun okehlah 😀
apa lagi jom p Jom Heboh la 😀
itu 1st place saya suggest dekat SIL saya..
Wizza mai la turun jom heboh esok…:D

ceritera

October 10, 2008
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TAHNIAH ! MAKLUMAT PENEMPATAN ANDA SEPERTI BERIKUT

No. KP : ***********
Nama : ROHAIZAT BIN ******
Lapor Diri : 10-Nov-2008

Penempatan Anda di PAHANG

>>>>>>>>>>

taniah mr.yob sb dpt p0sting kat negeri sndiri oleh itu sy pown akn turut kembali ke pahang semulala?~~InsyaALLAH.
sy gembira sb dpt kembali sml tmpt sy mbesar tp sy trut rs sedih sb membe2 sy smua dh mrantau kuar dr pahang…oh no..!!!!ngan sape nnt sy mau Free Basic Smileysbgosip2..hahahaha
myb dlm staun lg tuk sy kmbali…hohoho~~masin tul mlt mr.yob..Mr.yob msti tsenyum lebarla 2…Free Basic Smileys
napela dia xdpt kat perak sedgkn kat cni pown mmerlukn pkhidmatan org cam dia n sy pown mmerlukn penempatan di perak~~~ :'<
miss enza,jgn cedih tow sb kn hntr tmpt y x d apply…klu kte lg suke sb dkt tuk bshopping2~~~jaat tul sy ni~~~
smg enza mjalani tugas dgn ep yer~~~:>

7 syawal

October 7, 2008

arini blur p0wn dh ok…Free Basic Smileys
saya dh dpt terima kyataan y cuti raya dh abis n skun tyme tuk keje ngan tekun yer~Free Basic Smileys~cewaaah~~~
raya taun ni mmg sy0kFree Basic Smileys sb rmai y bkumpul ms raya ptama
p.uda family, abg,cma n husbnd n bdk y kena Free Basic Smileysrekrut pown blik
cuma pak su n p.lang family blik raya ke 2
lgp0wn kat umh ni mmg tmpt smua adek bradik mak bkumpul tuk apa jua acara so mmg happening la
tok pownFree Happy Smileys ep n senyum je & x d lupe wan y brd jauh d mata tp dkt d Free Basic Smileyshati kami smua

btw, cam besela Aidilfitri d sambut ngan meriah n ep yer..
mmg besh la raya ni sb tyme ni la dpt bkumpul & bjupe ngan sanak saudara y lm dh x ketemu
mkin mbesar ngan sihat d’org skun…

tp y xbesh skit sb xdpt braya wiz membe2 n mr.yob
mmg evry year xdpt braya bsma pown
sori ya..sy jauh sngt dr korang

InsyaAllah,pasni jd je org pahang
umh korang akn sy serbu ngan jaya yer
miz u oll…

1 Syawal 1429 Hijriah

2 Syawal 1429 Hijriah

ep yer saya

August 19, 2008

saya hepy sb mak saya dtg arini
(=
dtg mlht anak dia y bnyk s0ngeh

eS0k

August 19, 2008

000000000000000000000000000000000000

sok saya kan bcuti..bkn nk p oliday @ bgumbira tp sok saya perlu menghadiri interview.cam sdap je dgr..Pe maslh saya ialah bmcam2 prasaan saya rasakn.takut ada, nerv0us ade..macam2la. Dahla gg y cantik ni ngah sakit.Malam td saya xbleh td0 sb gg y baik at ini wat hal, bl bgun pg pun still sakit.rasa nk cabut smua gg saya ni. klu cbut smua mst org y interviw sy 2 duk asyk gelak kat saya..saya arap s0k gg ni xwat hal.Awatla gg ni wat hal skun. Bl ia sakit saya xde mo0d nk study. Camne nak study klu duk sengal2 je..takut yer saya s0k…

cik gg y comel n baik, s0k jgn wat hal yer..nnt camne sy nk intrvw. bl ia skit…nk senyum pun ssh. Kang org interview ingt saya ni s0mbong a.k.a blagak. Sedangkn saya bkn camtu…btul..=)

0=======================

h0pe s0k der rezki tuk saya & sm0ga saya bjaya dlm interview 2..Amin

Msh bnyk pekara saya perlu lakukn untuk kuarge saya. Now, saya sbgai anak & smpai bl2 p0n still jd anak nak bls jasa d’orang sb saya amat sayangkn d’0rg..s0 saya harap dgn keje ni saya dpt mbls js my love

CrYiNg

August 1, 2008



dr dl shgga skrg,
air mata&wanita tidak dpat d’pshkn
tp btulkah wanita akn mgunakn taktik
ini untk mmancing lelaki?

sy stj aper y d katakn2 o org mgenai hal ini
sb dl ms sy kcil
sy sll gnkn air mata untk mbuat abg sy ikt
kemahuan sy..kihkih
smpai skrg dia tdk mgetahui hal itu

sy akn pgi sek dgn abg
abg akn drive mtr
sblm smpai sek
sy suka bhenti kedai sb sy sk beli jajan
@pn slps plg ke rmh,
sy amt sk mkn ice cream
0 itu sy akn wat sdih2&mngis scr tb2..

abg sy mst pelik,nape sy nagis tb2
s0 abg sy akn ikt kemahuan sy..hahaha
tr0k t0l sy ni
bt0i la kt 0rg
lelaki lmh dgn air mt wanita
hiyaaah…

tp bl sy dh bcinta
& mpunyai bf
sy sskali xkn gn & x prnah mgunakn taktik i2
untk mlmbtkn at mr.bf
sb sy xm0w laki ingt kita ni tlalu lmh…fuhh bsmgat tul sy ni

:// mak sy ckp time kcik2 dl
sy mmg kuat ngis..=P
tp bl dh beso
stail sy..sy xsk mngis dpn org..
sy akn wat co0l je
tp kat blkng leh banjir gak…
ms sy stdy dl,wat ptm kali sy braya jauh dr family
membe2 sy smua mngis tp sy co0l je
balik blik bwh bantal sy ngis gak..=P
sy mmg sk mngis sorok2 p0wn..

2daY

August 1, 2008
<a href=”http://www.blogger.com/
morning..
wah..arini dh ari jumaat
cpt yer ms blalu
br je rs cuti
s0 dh oliday…
hoye…
ermmm..weekend ni nk p mana ya
sy p0wn dh lm x shoppng =8P
gaji dh dpt…ingt sundy ni nk p mall la
sy ingt nk bli blaus..blaus y sk ssh tul nk jupe
sy ni cerwet skit dlm mmilih
tp sy xpenting jenama
asl cantik n der ciri2 y sy mau..


klu jd mlm ni ingt nk p tesco
arap2 my bro free & sudi bw sy p tesco..
der sikit brg y nk dbeli =)
sy bkn xm0w p sndiri tp sy xde transport
sy msh xyakin tuk drive keta
bkn sy xde lsn..ada
tp lsn L..hahaha
tkt nk ambl test…..

MAK & ANAK

July 22, 2008


MAK : dik, mak blik lambt skit,mgkn ahad ni sb umh p.su mie kndri

ANAK : sape y kawen mak?

MAK : jefri kawen…(smbil gElak)

ANAK : ha…jefri kawen?

MAK : hang taun 2009 la (smbil gelak)2009 btngla..2010 kawen…(gelak)

ANAK : manebleh mak.org xmau……(sore cam nk mrajuk)

MAK : Xpela hang jd ank dr tua…hahaha (mak y sk gelak)

ANAK : org xmau……(sore cam nk mrajuk lg)

MAK : mak …..t 2 baik la…mak P umah dia dia aritu..

ANAK : mmgpon..aritu org p umh dia.mak dia lyn ngan baik..(xjd mrjuk,der harapn ni) mak jd tak bln _ _ ni?

MAK : (DGN NADA GELAK….)nnt tgu mak blik dl….ok la nnt mak tepon lg

ANAK : SMILE

moral : xpatut yer anak…adeke mak y tpon anak =P